juni 21, 2024

Wil je een betaalbare keuken kopen? Lees onze handige tips en trucs!

Een nieuwe keuken kopen en (laten) monteren kan een flinke investering zijn. Het geld dat je de afgelopen maanden of jaren bij elkaar hebt gespaard wordt binnen enkele uren net zo hard weer uitgegeven. Zeker wanneer je kiest voor duurdere materialen en als je speciale wensen en eisen hebt. Gelukkig kun je ook wel goed geld besparen als je voor een nieuwe keuken gaat kijken. Er bestaat namelijk ook zoiets als de betaalbare keuken. Die net zo mooi en kwalitatief goed is als de duurdere modellen. In onze blog geven we handige tips en trucs over hoe je geld kunt besparen tijdens het uitzoeken van een betaalbare nieuwe keuken.

Een betaalbare keuken die ook kwalitatief goed is

Een betaalbare keuken houdt ook in dat je soms eisen en wensen moet bijstellen. Je kunt wel heel graag een aanrechtblad van composiet willen hebben, maar dan schiet de prijs ook met honderden tot wel duizenden euro’s omhoog. Terwijl een aanrechtblad van een goedkoper materiaal net zo mooi en kwalitatief goed is! Maar dus wel een stuk goedkoper. Betaalbare keukens zijn in de regel net zo mooi en kwalitatief goed als duurdere modellen. Dus daar hoef je jezelf geen zorgen over te maken. Veel consumenten denken dat een goedkope of betaalbare keuken ook minder lang meegaat, maar dit idee is inmiddels achterhaald. Aanbieders kunnen deze keukens met een scherpe prijs aanbieden, omdat deze modellen vaak grootschalig worden ingekocht.

Bereid jezelf goed voor!

Het internet biedt uitkomst als je jezelf wilt oriënteren. Je kunt ideeën opdoen, bekijken welke mogelijkheden er zijn en je krijgt ook een goed beeld van de prijzen die je voor een betaalbare keuken moet betalen. Met die kennis kun je eens wat winkels bezoeken en keukens in levende lijve bekijken. Maar wees ook voorbereidt op het feit dat de verkopers je al vrij snel in je nek hijgen en het gesprek met je willen openen. Op dat moment ben je feitelijk al aan het onderhandelen over je nieuwe keuken! Schrik er niet van dat een verkoper net doet alsof hij of zij je beste vriend of vriendin is. Dat is namelijk de tactiek die wordt toegepast. Want op die manier kunnen ze je doen bewegen om zo snel mogelijk een koopcontract te tekenen. Het advies? Blijf kalm en rustig en laat de onderhandelaar in je naar boven komen.

Betaalbare keuken kopen? Het eerste bod is niet het beste bod

Onderhandelen hoort bij een betaalbare keuken kopen en zie het als een spel. Een spel waarin de verkoper zoveel mogelijk aan je wilt verdienen en waarin jij zoveel mogelijk geld in je zak wilt houden. Hij zal je ongetwijfeld een goede korting geven, maar wees je ervan bewust dat de marges op keukens gigantisch zijn. Dus zijn of haar eerste bos is niet gelijk het beste bod. Dus counter het eerste bod altijd! De verkoper gaat dan ‘overleggen met zijn manager’ wat de mogelijkheden zijn om je vervolgens een beter bod te doen. Het geeft natuurlijk een enorm goed gevoel als je de prijs kunt laten zakken, maar nog belangrijker is het natuurlijk dat je geld in de portemonnee houdt!