mei 24, 2024

De voordelen van een vitrage

Je gaat op zoek naar nieuwe gordijnen en dan kom je tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is. Je hebt keuze uit verschillende materialen, soorten, maten, kleuren en systemen waaraan je ze kunt ophangen. De verkeerde keuze maken is mogelijk, maar als je jezelf de tijd gunt en je er een beetje in verdiept kom je al een heel eind. Ook als je duidelijk voor ogen hebt welke kleuren je wil. In onze blog vertellen we meer over de vitrage en wat zoal de voordelen zijn van deze soort gordijnen. 

Wat is een vitrage?

Een vitrage is niets meer of minder dan een raamdecoratie die het raam iets vrolijker maakt. Een vitrage laat licht door en je kunt zowel naar binnen als naar buiten kijken. Daarom worden vitrages in de regel ook gecombineerd met normale gordijnen of een overgordijn. Deze gordijnen kun je sluiten als je minder last wil hebben van lichtinval en als je meer privacy wil. Een andere goede optie is om te kiezen voor inbetweens die het wel mogelijk maken om naar buiten te kijken, maar niemand kan bij je naar binnen kijken.

Het verschil tussen een vitrage en inbetweens

Inbetweens zijn gordijnen die tussen normale gordijnen en vitrages in zitten. Inbetweens zijn van dikke stof gemaakt en laten wel wat licht door. Je kunt ook naar buiten kijken. Het is niet mogelijk dat mensen naar binnen kijken en je geniet dan ook van meer privacy. Inbetweens hoef je in de basis ook niet te combineren met andere soorten gordijnen. Bij vitrages is dat vaak wel nodig als je het donkerder wil maken of van meer privacy wil genieten. 

Vitrage in verschillende kleuren en van verschillende materialen

Evenals bij traditionele gordijnen, inbetweens en verduisteringsgordijnen heb je keuze uit verschillende kleuren en materialen als je voor een vitrage kiest. Je kunt kiezen voor vitrages in neutrale en lichte kleuren of in felle en donkere kleuren. Vitrages kunnen ook van verschillende soorten materialen zijn gemaakt en de keuzes die je maakt zijn voor een deel afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Maar je moet er ook opletten dat een vitrage goed bij het interieur past! Twijfel je hieraan? Neem dan gratis staaltjes mee bij een speciaalzaak of vraag ze aan bij een webshop. 

De maten

Het is belangrijk dat je een vitrage met de juiste maten koopt. Als je niet handig bent met een meetlint of rolmaat, is het verstandig om een expert in te schakelen. Specialisten kunnen vaak tegen een vergoeding langskomen om gordijnen en dus ook vitrages professioneel in te meten. Dan weet je ook zeker dat je de vitrage in de juiste maten krijgt en dat ze netjes komen te hangen. Je kunt er ook voor kiezen dat de specialist de gordijnen komt bezorgen en dat ze het ook voor je ophangen. Dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar!

Keuzehulp vitrage

We snappen heel goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet, maar het is niet heel lastig om een keuze te maken. Feitelijk kies je voor de vitrage als je weinig waarde hecht aan privacy, geen problemen hebt met lichtinval en wanneer je het raam wil versieren. Wil je het donkerder in huis maken of wil je meer privacy? Dan moet je ze combineren met andere soorten gordijnen of voor andere soorten gordijnen kiezen.