juni 21, 2024

Inbouw zwembad? wat kost dat?

Zwembaden zijn altijd een succes, vooral voor kleine kinderen. Volwassenen genieten er ook erg van. Er zijn openbare en privézwembaden. Openbare zwembaden zijn zwembaden die door veel mensen of door het grote publiek worden gebruikt. Zwembaden, die uitsluitend door een paar mensen in hun huizen of clubs worden gebruikt, worden privézwembaden genoemd. Healthclubs, fitnesscentra en privéclubs hebben zwembaden die voornamelijk worden gebruikt om te sporten. Massagesalons en hotels hebben daarentegen zwembaden die voornamelijk voor recreatie zijn.

Zwembaden hebben veel extra’s en functies, zoals zwembadverlichting en een zwembadtrap. Ze moeten worden schoongemaakt met een Kreepy Krauly of andere apparaten. Zwembaden kunnen eenvoudig, uitgebreid of helemaal niet van deze wereld zijn, afhankelijk van het ontwerp en het budget. Laten we beginnen met het kennen van de twee soorten zwembaden. De prijzen van zwembaden in de grond lopen sterk uiteen. U kunt voor slechts $ 12.000 een zwembad van behoorlijke omvang laten installeren. Andere zwembaden kunnen 6 cijfers en meer bereiken, afhankelijk van de materialen.

Er zijn 2 soorten zwembaden, namelijk bovengrondse zwembaden en inbouwzwembaden. Het belangrijkste verschil tussen de twee soorten zwembaden hangt grotendeels af van hoe het bassin is gebouwd.

Bovengrondse zwembaden.

Deze hebben de goedkoopste prijzen om in de grond te bouwen en hij is het gemakkelijkst te bouwen. Het grootste deel van dit type zwembad is gemaakt van geprefabriceerde kits. Amateurs kunnen dit voor elkaar krijgen, maar meer mensen kiezen ervoor om professionals in te huren om het voor hen te doen. Het nadeel van dit type is dat het minder duurzaam is dan andere ontwerpen en niet erg aantrekkelijk is. Het is gemakkelijk te demonteren en te verplaatsen naar een nieuwe locatie.

Inbouw zwembaden

Deze zwembaden lijken een solide, onverplaatsbare structuur. Het is echter meer een boot. Het drijft in het omringende grondwater. De grondwaterdruk kan de constructie daadwerkelijk uit de grond duwen wanneer het zwembad leeg is. Dit is een van de vele redenen waarom het het hele jaar door gevuld moet worden met water.

Er moet aan elke kant van het zwembad een gelijke druk zijn. De meeste moderne zwembaden van dit type hebben een speciale hydrostatische klep in de buurt van de hoofdafvoer. Dit beschermt tegen schade door grondwaterdruk. Als de grondwaterdruk voldoende is, duwt het een kleine vlotter omhoog, die de klep opent. Wanneer de klep opent, stroomt grondwater naar binnen en vereffent de druk.

Soorten In-Ground Zwembaden

· Met vinyl omzoomde zwembaden. Dit is een van de eenvoudigste soorten in de grond te bouwen zwembaden. Het lijkt qua structuur enigszins op een bovengronds zwembad. Wat aannemers doen om dit te installeren, is een gat in de achtertuin graven. Vervolgens wordt een frame rond de rand van het gat geconstrueerd en vervolgens wordt een laag zand in de bodem geplaatst. Ten slotte wordt de vinyllaag aan het frame bevestigd. Dit duurt tussen de 1-3 weken om te bouwen. De prijzen van vinyl in de grond zwembaden kunnen duur zijn omdat de kit dingen bevat zoals omlijsting, stalen wanden en de vinyl voering zelf. Ze zijn echter zeer snel en eenvoudig te installeren. De meeste met vinyl beklede zwembaden zijn verkrijgbaar vanaf een startprijs van $ 7.000.